DistributieriemDistributieriem

Voorkom dure reparaties vervang tijdig de distributieriem

Laat tijdig uw distributieriem controleren en vervangen bij AD Autobedrijf Jos Fikken in Nijverdal.

Lees verder

Distributieriem vervangen Nijverdal | AD Autobedrijf Jos Fikken

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Een distributieriem slijt en moet op tijd vervangen worden. Wanneer moet de distributieriem van uw auto vervangen worden? De fabrikant adviseert op basis van de leeftijd of de kilometerstand van de auto wanneer vervanging verstandig is. Vervangt u niet op tijd en breekt de distributieriem, dan kan grote, kostbare, schade ontstaan aan het binnenwerk van de motor.

Wat de distributieriem doet?

Belangrijk onderdeel van de motor

Een distributieriem is dus heel belangrijk voor de werking van de motor. Een beschadigde of versleten distributieriem kan heel veel schade veroorzaken. Een breuk van de distributieriem kan in sommige gevallen leiden tot een total loss van de motor! De distributieriem zorgt namelijk dat de timing van de motor klopt en dat is erg belangrijk.

Dezelfde kwaliteit als de fabrikant

SKF distributiekit Thijs-Mann

Wij gebruiken goedgekeurde sets van SKF: toeleverancier van nagenoeg alle grote automerken. SKF distributieriemen voldoen aan de zwaarste eisen en erg gaan lang mee. AD Autobedrijf heeft de kennis en het juiste speciale gereedschap om uw distributieriem op de juiste manier te vervangen.

Wanneer vervangen?

Wanneer en bij welke kilometerstand de distributieriem is vervangen wordt op een sticker onder de motorkap gezet. Is de distributieriem nog nooit vervangen? Dan is in de onderhoudsvoorschriften te achterhalen wanneer dit moet gebeuren. Heeft u persoonlijk advies nodig? U kunt ook bellen voor een afspraak of langsrijden voor een offerte. De specialisten van AD Autobedrijf Jos Fikken staan voor u klaar.

Jos Fikken

Handelsweg 15
7442 CM Nijverdal
0548-616834
info@josfikken.nl

Openingstijden

VerkoopWerkplaats

Vraag nu offerte aan

Is de distributieriem aan vervanging toe? Vraag nu een offerte aan. Een tijdige vervanging voorkomt onnodige schade en dus kosten. Bel direct 0548-616834 of vul onderstaand formulier in.